Ensamma hemma..

M & A har dragit till Finland över helgen och det är sjukt vad effektiv jag kan vara ibland. Jag har städat hela huset, dammsugit (med nya dammsugaren, en dröm!) och skurat golvet, inte bara en, utan två gånger! Nu ränner jag i tvättstugan, 4 maskiner tvätt har det hunnit bli sen jag tvättade senast, det är väl tup en vecka sen. Sängkläderna vädras på balkongen och vädringsluckorna är öppna lite varstans så det ska lukta gott härinne. :) Skönt att få vara för sig själv ibland!

Oooh en sån överraskning!

Jag har gjort en sån rolig sak idag, M önskar ju sig en saccosäck och idag var jag på EM och kikade. Där hade dom såna där stooora säckar också, helt underbara!

Och ni kan ju gissa fortsättningen. :) Jag har köpt en sån, fast enda färgen som fanns inne var illrosa och det var väl inte riktigt det jag ville ha (nog för att rosa är fint, men men...) så jag beställde en röd. Den borde komma om en vecka ungefär. :)  Miika väntar sig en saccosäck i vanlig storlek, så han blir nog överraskad, det ska bli så kul!
Vi köpte en ny dammsugare på Elgiganten, liten smidig och tystare än vår gamla. Men dyyyr.. fast den borde väl hålla ett tag.
Dessutom hittade jag jättesöta tomtegardiner, ett chokladfondue-set (inspirerad av Deleine) och 4 gulliga glöggmuggar på Hemtex. Totalt gick det typ 150:-, det är bra shoppat.

Lilla ballerinan

Alma dansar runt i sin nya ballerinadräkt, en julklapp från tomtemor.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=tCRE9a3nsiM


God Jul!

Vi önskar er alla en riktigt god jul! Hoppas snön stannar kvar!

Edit: Det är inte lätt att få ett bra kort på båda ungarna samtidigt, men här är ett försök iaf, julklädda och fina. :)

43401-81

Stackars lillgris...

Min lilla gris (Freja då) har i typ en vecka varit tjurig och knappt ätit och så vidare. Vi har trott att det bara var magen som spökade, hon var ju också dålig i magen nån dag, men idag såg jag varför hon varit så grinig, ungen har ju fått en kindtand! Hur gick det till? Och borde hon inte få typ fler framtänder nere (hon har bara två där nu) innan hon börjar på kindtänderna? Helknasigt! Hoppas det inte kommer fler på ett tag nu, men då lär vi väl iaf fatta snabbare och trycka i stackarn panodil så det känns bättre.

Nätshoppat lite

Med 50% rabatt är det väl svårt att motstå, så det blev ett par jeans och ett par pumps, dom var så söta och jag vill ha något lite finare, typ om man ska iväg nånstans eller gå ut eller så. Jag betalar totalt 330:- för jeansen och skorna, inkl. frakt, och dessutom så garanterar dom leverans innan jul, fixar dom inte det så får jag grejerna gratis..


Partybilder

43401-79

Nästan alla korvgummor och korvgubbar (i klar minoritet) på Cleo.


KG-Johanna, KG-Helena och så jag då som gör någon udda min...

Julgodis

Mamma kom hit idag och vi har bakat julgodis halva dagen. :) Det blev massor med gotta.
Fudge på både mörk choklad och vit choklad med lime i, glögg & pepparkaksbollar, nån sorts brasiliansk konfekt med paranötter, polkabräck och tryffel med lite baileys i. Det räcker skulle jag tro. :)
Åt kycklingpaj med fetaost och tomater till middag också, den blev superlyckad, och till sen efterrätt en papaya vi köpte på ett infall, det är nog första gången jag äter färsk papaya bara sådär.
Vi fick en pulka på köpet också när vi handlade på Coop... Mamma tog en sån där shop express-blippare, jag såg en fin pulka för 49:- och stoppade den under vagnen, vi handlade färdigt allt, betalade och gick därifrån. Sen kom vi på att vi aldrig hade blippat pulkan... Så kan det gå, vi iddes inte gå tilbaks och betala heller, fy på oss..

Åh fyyyy!

Påminn mig om att aldrig mer äta julbord och sen bege mig till Cleo och rocka loss på dansgolvet, min mage pallar inte riktigt det, den känner sig konstig fortfarande...
Annars var det trevligt, vi (alla på jobbet alltså) åt julbord på Brasseriet och det var gott, fanns tom oxfilé! Fast skinkan smakade inte riktigt julskinka, det var ju lite dumt.
Sen drog de flesta av oss till Cleo och hade trevligt, jag måste ha varit extremt snygg också eftersom jag blev fotad av inte mindre än 4 olika vimmelfotografer.. *s* Ska snoka rätt på något kort sen och visa, nu har dom väl inte hunnit upp.
Jag fick dansa också, jag älskar att dansa när jag är ute, bara det är hyfsad musik. Nu finns det ju dessutom två dansgolv, glad nyhet! :) Eller ny och ny, det är väl gammalt för de flesta, men jag har inte varit på Cleo på typ 5 år eller nåt, så för mig är det nytt..
Nä, börjar vara för trött (inte full faktiskt, drack bara det vi fick på julbordet, dvs en äcklig jävla halloncider och en skitgod drink) för att tänka ordentligt, ska nanna kudden nu!

Hmm alltså..

Freja somnar själv nu då och då, ibland är hon sådär trött att hon liksom inte kommer till ro i famnen, utan bara bänglar och gormar och man blir irriterad på henne. Ibland funkar det att låta henne busa en stund till på golvet, men när det inte funkar brukar jag lägga henne i Almas säng (hon kommer inte därifrån själv) och efter lite tjurande (någon minut bara) brukar hon somna. Det känns bara så skumt, jag gillar ju inte skrikmetoder egentligen, fast skillnaden är väl att det jag inte gillar är när man utsätter småbebisar för en förutbestämd plan, typ 5MM, där barnet får skrika tills det somnar oavsett hur länge det skriker. Så små bebisar förstår ju inte heller varför de tvingas ligga ensamma när dom inte vill. Om F inte blir tyst inom någon minut så går jag och kikar till henne och säger att hon ska sova, funkar inte det heller får hon komma upp och somna med mig (eller pappa). Jag har inte som mål att hon ska somna själv heller, det stör mig inte att hon somnar i famnen, det här ett alternativ som vi använder när hon inte kan somna i famnen. Det känns bara lite förvirrande inom mig när jag tycker att skrikmetoder är förkastliga och så gör vi något liknande själv ibland, jag vet liksom inte hur jag ska förhålla mig till mig själv. Fast jag vet ju i alla fall att Freja är stor nog att ha koll på att jag finns kvar och att hon faktiskt till och med ibland själv väljer att gå och lägga sig i sängen och somna själv, för det gör hon också ibland.
Äh, värsta virriga inlägget, men jag måste få skriva av mig lite.


Uppdatering

Stockholmsresan gick jättebra, Freja sov på flyget båda vägarna, så himla skönt! Jag har shoppat tyger så jag kan sy Almas önskan, en rosa klänning, så klart i velour (inte hennes önskan kanske, men mammas favorit.. ;)), till det får hon ett par lila muddbyxor. Jag hittade underbar velour på Krabat, riktigt knalligt ceriserosa och mörkt lila, det blir jättefint! Har köpt tyger till nya byxor åt Freja också, det behöver hon.
Annars shoppade jag typ inget mer, förutom att jag var tvungen att köpa nya byxor åt mig. Reste ju med minimal packning så det fanns inte så mycket plats i väskan till prylar.
Vi var på ett lekland som Alma älskade, det var en massa klättring, en hoppborg, bollhav och lite sånt. Toppenbra! Nu finns det ju ett lekland här också, vi ska dit och kika nån dag snart.
Vi var på Junibacken också, det var jätteroligt, miniteaterföreställningarna dom hade var toppenbra tyckte Alma och Freja gillade att klättra omkring i Karlsson på takets värld. Sagotåget var nog det bästa för oss vuxna (jag och pappa).
Alma och Thea sov tillsammans om nätterna i Theas rum och jag och F sov i vardagsrummet, Freja sov som en gris om nätterna och det var riktigt skönt.
Det var nog allt, det var en kort och intensiv resa. :)

Hemma

Ja nu är vi hemma igen, resorna har gått bra och vi har haft det kul i Sthlm, skriver mer senare, typ inatt eller så. :)

Sthlm nästa!

Imorgon åker vi! Planet går 12.35, men för att flygbussarn har så j*vla underliga tider måste vi åka hemifrån redan 9.10, ta flygbussen 9.30 och det innebär alltså att vi får sitta på Kallax i typ 2½ timme innan det är dags att kliva ombord.. Jaja, dom har väl nån lekhörna där också antar jag...
Jag har lyckats packa allt i min lilla fina kabinväska, så jag slippe checka in bagage iaf, det är bra.
Måste bara kolla dom är skumma bestämmelserna, vi tänkte ju ha med drickyoghurt att förtära på flyget, undrar om jag måste stoppa dom i påsar eller vad?
LÄste lite på Luftfartsverkets hemdia och det verkar ju lite lagom krångligt...
"Lägg dina behållare med vätskor, som inte får rymma mer än 100 ml (1 dl), i en genomskinlig en-liters återförslutningsbar plastpåse." - Javisst, såna har vi ju hemma! Inte... Äh, det finns ju att få där, så det löser väl sig.
"Du får i första hand ta med så mycket barnmat och dietmat som du behöver under flygresan." -Ja, dit borde väl vår yoghurt räknas? Det är ju ungarna som ska äta den (säger vi, att den ena är till mig behöver väl ingen veta?).

Visst förstår jag att det är terrorhot och fan och hans moster, men det här verkar ju goddamn krångligt! Är min hudkräm från Apoteket alltså en vätska som måste packas i plastpåse? Tandkräm (det ska vi iofs inte ha med oss, men ändå)? Vattenflaskor ska vi också ha, men dom ska jag fylla efter vi gått igenom säkerhetskontrollen, så det borde inte bli några problem..

Äh, det är väl lika bra att vi är ute i enormt god tid eftersom det garanterat kommer bli tjorv.

Ha det bra!

Lysande..

...eller också inte...
Jag trodde ju att jag skulle vara på väg till ett sjysstare jobb efter nyår. Nädu, så verkar det inte bli... Nya jobbet har visst sparkat X antal anställda så jag lär ju knappast vilja vara kvar där. Visserligen har jag inte hört något från chefen där, men jag ska ringa på måndag (om jag hinner, har ju en Sthlms-resa att tänka på också) och säga att jag inte vill jobba för dom, det känns alldeles för osäkert. Korvgubben vet jag iaf att jag får stanna på.
Fan också! Det som kändes så himla bra!

Artikel i dagens NSD

Åh så bra!

En jobbarkompis kläckte ur sig häromdagen att hon funderade på att skaffa hund, men att hon inte ville ha en valp  för att en sån kräver så mycket tid. Så jag föreslog raskt vårt fluffmonster och hon tyckte det var en skitbra idé, så nu är Bella där! Visserligen bara på prov en vecka, men funkar det så är alla nöjda och belåtna!
Hon har katter också, men Bella är ju van sådana sen hon var valp och hängde med till stallet, så hon bara kikade lite på dom men tog det lugnt sen så katterna (som inte var lika lugna) fick tid att chilla ner.

Vi skulle kolla film ikväll, M hyrde Silent Hill. Den var halvbra sådär, men när det var 45 minuter kvar tiltade den ihop totalt och fungerade varken i dvd-spelaren eller playstationet. Så jävla störigt. Tur att jag ska in till stan imorrn så jag kan byta den.

Imorgon ska jag bara jobba på storheden en liten stund (3 timmar) och sen blir det storhandling och lite bunkring för sthlms-resan, typ tandborstar, lite burkkäk åt lillgrisen, kanske nån kul pryl att roa med på flygresan och så.

Håll tummarna för att Bella trivs hos min jobbkompis!