MItt lilla charmtroll

Freja sitter just nu på toan och pruttar och rapar så det ekar i hela lägenheten. Gulligt värre... Den där ska jag alltså dela säng med när vi tar oss dit, kan det bli bättre?

I fredags...

...kom vi äntligen iväg till IKEA. Eller äntligen, det hade varit öppet 9 dagar så.. Vi for strax efter8 på morgonen, jag, mamsen och Alma. Ko dit kvart i 10, det öppnade 10. Norpade två kundvagnar och gick in, väntade på att det skulle öppna så vi kunde lämna Alma i leklandet, sen var det fullt kaos. ALLA samlades som värsta proppen precis i början, så vi tog ett snabbt beslut och hittade en genväg till lagret, sen började vi längst bak och arbetade oss mot början igen. Vi kom dock inte långt innan 1 timme hade gått och det var dags att hämta Alma. Mamma gick till restaurangen och tog ett bord och jag hämtade en motvillig unge som inte gick att locka med mat. Matkön var ju också intressant, det tog på ett ungefär 100 år att få sin mat, men det var billigt iaf (85.- för mat åt mig och Alma inkl. tre efterrätter, vi kunde inte bestämma vilken som såg godast ut...).


Med lunchen avklarad kändes det som att det var dags att börja shoppa på allvar, så nu letade vi oss mot början där folkmassan hade tunnats ut betydligt. Kikade lite på sänggavlar och soffor, inte för att vi ska köpa nu, men det är ju kul att kolla.
Först vid småprylarna blev det intressant, jag hittade glas och en liten stekpanna och tvättkorg och en himla massa smått och gott. Jättemysiga kuddar till soffan, en gigantisk kudde att ha som läskudde i sängen, lampor till hallarna och vardagsrummet (fast
den jag helst ville ha i v-rummet var slut *snyft*). Plockade på mig en massa batterier och glödlampor också, sånt är ju aldrig dåligt att ha.
Någonstans halvvägs blev Alma lite trött så vi bäddade ner henne i en av vagnarna med våra jackor som underlag. Jättegulligt.
På ta själv-lagret blev det ett Lack sidobord och på impuls ett nytt soffbord, Magiker, dagen till ära nersatt i pris till facila 349:-, det hade varit dumt att inte köpa det.
Köerna var enorma, efter en liten stund insåg vi att Alma hade det roligare i leklandet så jag gick dit med henne. Det tog väl typ 45 minuter att ta sig till kassan, helt otroligt. Men jag hade inte väntat mig att slippa köa så det var ändå inte så illa, vissa som varit där tidigare fick visst köa i typ 3 timmar och det hade varit lite väl.
När vi äntligen var klara så var klockan 17.30! Bara att lasta in allt, tur bilen är en Saab så det finns lite packutrymme.
Det var en underhållande resa, nästa IKEA-tripp hoppas jag dock blir lite mindre hysterisk och går aningens snabbare, vi ska spara pengar ett tag och sen satsa på att köpa ny sovrumsmöbler och soffor. :)

Ännu en lista..

Utmanad av Susanne. Utmanar Heidi och Maria K i min tur.

(x) Rökt en cigarett
(x) Druckit så mycket att du spytt
( ) Krockat någons bil
( ) Stulit en bil
(x) Varit kär
( ) Blivit dumpad
(x) Snattat
( ) Fått sparken
(x) Sagt upp dig
(x) Varit i handgemäng
(x) Smygit ut ur dina föräldrars hem
(x) Haft känslor för någon som inte känt tillbaka
( ) Blivit arrestrerad
( ) Gått på en BLIND DATE
(x) Ljugit för en vän
(x) Skolkat
( ) Sett någon dö
(x) Varit till Kanada
( ) Varit till Mexiko
(x) Flygit flygplan
(x) Gått vilse
(x) Rest runt i Sverige
( ) Besökt Washington DC
(x) Simmat i havet
(x) Känt som du skulle dö
(x) Gråtit dig till söms
(x) Lekt tjuv och polis
(x) Nyligen ritat med färger
(x) Sjungit karaoke
( ) Betalat för maten med enbart mynt
(x) Gjort något som du lovat dig själv aldrig göra
(x) Busringt
(x) Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan
(x) Fångat en snöflinga på tungan
(x) Dansat i regn
(x) Skrivit till Jultomten
(x) Blivit kysst under en mistel
(x) Sett solen gå upp med någon du tyckt om
(x) Blåst såpbubblor
(x) Grillat på en strand
(x) Gått på en fest du inte var bjuden till
(x) Åkt rullskridskor
(x) Åkt skridskor

1.Något smeknamn? Näe, typ inte. En del som lärt känna mig på internet kallar mig Kixan ibland dock, men det räknas väl inte riktigt?

2. Pappas förnamn? Tord Efternamn? Samma som mitt.

3. Vilken är din favoritdricka? Hrm.. Dricker mest vatten, men helst Cola light.

4. Tatuering? Jo, för få.

5. Kroppspiercing? Färre nu än förr.

6. Hur mycket gillar du ditt arbete (1-10)? 5 kanske. Men jag är ju på väg därifrån.

7. Födelseplats: Gällivare.

8. Favoritsemesterort? Vet inte? Skulle gärna åka till Maldiverna.

9. Någonsin varit till Afrika? Nja, mellanlandat i Dubai, det är väl Afrika? ;)

10. Någonsin stulit en trafikskylt? Nix.

11. Varit med i en bilolycka? Nej, men krockat med moped och snurrat runt ensam med bil på vägen, inget hände dock.

12. A, B, C, D, DD BH-kupstorlek? C

13. 2 dörrar eller 4 dörrars bil? Det kvittar, vi har ingen bil hur som helst.

14. Salladsdressing? Ibland.

15. Favoritpaj? Smuläppelpaj.

16. Favoritnummer? 7

17. Favoritfilm? LOTR-trilogin är grym. Donnie Darko är också bra Sussan. ;)

18 Favorithelg? En ledig en?

19 Favoritmat? Lyxiga varma mackor/Lasagne/Allt med kyckling.

20. Favoritdag i veckan? En ledig..

21. Favoritmärke på kroppstvål? Palmolive

22. FavoritTVshow? Lost

23. Tandkräm? Aquafresh tror jag den heter.

24. Favoritdoft? Något vaniljigt.

25. Vad gör du för att koppla av? Tar ett bad med en oläst tidning/bok. Händer inte så ofta dock..

26. Hur ser du dig själv om 10 år? Sjysst jobb, bor i hus nånstans.

27.Vad gör du när du är uttråkad? Städar eller internetar.

28. Vem svarar snabbast? Heidi?

29. Minst troligt han/hon svarar? Vet inte.

Ikeeeea! Och köksmöbler!

Yeah! Äntligen har vi hittat köksmöbler på blocket! Snygga och till ett vettigt pris!


På fredag drar jag och mamsen till Ikea! Jag ska inte shoppa så mycket stort, tänkte försöka hitta några snygga lampor till hallarna och vardagsrummet, en köksklocka och typ nya glas, vi har ju sönder våra glas stup i kvarten och det är ju fan dyrt att köpa nya här i stan.
 Värst var när alla våra colaglas (4 st) rök på minde än 10 dagar. Freja hade sönder två (drog ner dom från bordet samt diskbänken) på typ 3 dagar och sen pajade jag ett och Miika ett. Typ cola-glasens förbannelse eller nåt..
Julklappsshoppningen är snart klar, måste bara beställa almanackor till M:s päron samt till min far och så hitta nåt litet åt ungarna så är jag färdig sen. Försöker övertala M om att vi inte behöver ge varandra presenter. Har suttit och svettats med budgeten men det ser helt okej ut, jag tror vi klarar oss rätt fint trots alla extrautgifter.
Efter jul ska vi nog lämna in datorn på rensning, totalblåsa den och ominstallera allt, M:s pappa har gjort det på nåt stort ställe, typ elgiganten eller nåt sånt, och det kostade bara 500.-, det kan det ju helt klart vara värt. Våran är något av det segaste som finns på denna jord.
Nä, nu måste jag se ikapp lite serier som jag har spelat in, har jobbat kväll nästan varje dag de senaste två veckorna så det blir en del att ta igen...

Shoppinglycka!

Idag blev jag drygt 1000:- fattigare men en underbar tuff skinnrock rikare! Jag är sååå himla nöjd! Dessutom hittade jag en fin top och en skjorta på H&M som jag lagt undan till på måndag, hade inte nog med pengar nu..
Om 2 veckor ska vi till Sthlm en sväng, jag ska hälsa på pappsen, förhoppningsvis gå på sjalträff  samt köpa tyg på kalikå. Sen kan jag börja sy igen, det var jättelänge sen sist ju! Kanske jag tom kan börja gå på syjuntorna efter jul? Det skulle vara jättekul!
Eventuellt ker vi även med mor till Ikea nu på fredag, men det är lite osäkert ännu, dels jobbar jag, fast det kan jag säkert byta bort, men sen är det ju dessutom så att alla får lön den dagen så det aksnke kan vara en hel del folk?
Jag tänkte iaf shoppa lampor, vi behöver verkligen snygga sådana till hallarna och vardagsrummet. Jag vill shoppa sängram också, men dels har vi kanske inte riktigt råd (eller jo, det har vi, men då har jag inte lika mycket att spendera i Sthlm sen) och dels så är vi inte överrens jag och  om vilken vi ska ha. Jag är helsåld på malm, dessutom finns det ju snygga sängbord till också, och så finns den i ek, som byrån vi köpte nyss är i, men han gilar inte när det är "sådär kantigt". Dumma karl! Jag ska köra operation övertalning tills i vår när vi antagligen åker för att shoppa sånt. :)
Äh, nu sitter lillgrisen på databordet framför skärmen så jag har ingen aning om vad jag skriver längre. Dessutom måste jag iväg till affären och köpa nåt snask, Alma sover hos mommo ikväll och vi har hyrt film.
Adios!

Uppdaterar med bild på rocken (och nya halsduken). Inte världens bästa menmen, ni får ett hum iaf. :)

Bara för att..


Kunna visa på sjalbarn...

Less...

Nu är jag less på mitt nuvarande jobb! Vetskapen om att något bättre väntar inom en snar framtid gör det rätt drygt just nu. Enda fördelarna är att nästan alla jag jobbar med är jävligt roliga och att det mestadels är rätt lugnt på kvällarna så jag inte behöver stressa ihjäl mig, men annars finns det inte sådär jättemånga plus. Lönen är kass, övertidsersättningen nästan obefintlig och hade jag inte jobbat så mycket kvällar som jag gör hade vi fan inte klarat oss. Miika får mer pengar i a-kassa än vad jag får på det här jobbet...

Synen på barn..

Varför har vi en sån konstig syn på barn och framförall bebisar? Varför får man dagligen höra eller läsa saker som att 3-månadersbebisar manipulerar sina föräldrar när dom skriker, att man måste ge napp annars kommer h*n aldrig sluta amma alternativt att man kan ju inte vara levande napp, att man måste vänja dom att somna och sova själva i späd ålder för annars kommer dom aldrig att göra det etc etc?
Newsflash! Bebisar är små varelser helt beroende av sina föräldrar. Dom skriker för att om dom blir lämnade ensamma dör dom (enligt allt dom vet alltså). En ensam bebis som skriker gör det inte för att jävlas och kan inte bli bortskämd för att man visar att man finns där och lyssnar på hans/hennes signaler. Jag ryser när jag hör sånt som "låt honom skrika, han gör det bara för att testa" (om en 5 veckors) eller "jag kan ju inte plocka upp vid minsta pip, då får jag ju alltid göra det".
Definiera "alltid" tack! Alltid som i för evigt? Nä, din 15-åriga son kommer inte ligga på golvet och skrika tills du tar upp honom i din famn. Inte heller är det troligt att han kommer att vilja sova i din säng även fast han hade fri tillgång till den när han var liten.
Alltid som i de närmaste månaderna, kanske det närmaste året? Ja, mer troligt. Men du kommer att ha igen det sen!
En bebis som lär sig att det inte är säkert att föräldrarna finns där för den blir en otrygg bebis(/barn/vuxen). Det kanske inte syns, men det sätter spår i själen. Jag har hört allt för många vuxna som än idag har en känsla av övergivenhet inom sig bara för att deras föräldrar "lät dom skrika" och gick på myten om att barn behöver tränas att bli självständiga.
En bebis som lär sig att föräldrarna finns där, alltid och obegränsat, kommer att bli trygg och självständig, eftersom den vet att den alltid har en trygg bas att återvända till när det behövs.

Fram för en mer realistisk syn på barn! Fram för MVC/BVC som informerar blivande föräldrar om att det är normalt att amma "jämt" i början, att en bebis kräver enormt mycket närhet, att det är sunt och bra att sova tillsammans och att man inte kan skämma bort sin bebis!

Ett litet tillägg: Det handlar kanske inte så mycket om vad man gör, utan hur och varför.

Nu är det skickat...

Mailet som jag hoppades slippa skriva. En tid nu har det känts som att vi inte ska ha hund mer (inte just nu iaf), hon känns som en börda och inte som det alltid har varit förut, en härlig kamrat. Så nu har jag mailat uppfödaren och frågat om hon vet någon som vill ha en vuxen hund. Det känns jättesorgligt, men samtidigt så är det ju inte rätt mot hunden heller när vi inte kan ge henne det hon behöver. Usch, det här är inte roligt, men jag hoppas jag gör rätt.

Varsågod Deleine

Utmanad av Deleine.

Jag har:
(x) snott den här listan från nån
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
( ) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
(x) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
( ) sett en del av mig själv brinna
(x) ätit sushi
(x) åkt snowboard
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt utklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x)somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x)sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/get
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
( ) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
(x) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) badat i månljus
(x) hatat mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
( ) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) sjungit kareoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
( )skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan uppfylld
( ) haft sex med en apa
( ) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
( ) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
(x)är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( )blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att jag är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) svimmat
( ) gråtit på tunnelbanan
(x) snattat
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) spottat på någon jag ogillat
(x) velat spotta på någon jag ogillar
( ) hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt
(x) varit otrogen
(x) varit svartsjuk
(x) jag kan skriva utan att titta på tangenterna

Yeay!

Jag är tröttast i stan typ och ska snart kolla TV i tre timmar (Ugly Betty & dubbelavsnitt av Grey´s Anatomy), hur tror ni det går? Planerar att göra varma mackor och popcorn så kanske jag kan hålla mig vaken.
Sitter och surfar FL och håller på att somna är jag klickar mellan sidorna, illa illa...
Nå, jag tänkte egentligen bara meddela att jag fick jobbet! Start i januari! Det känns skitbra!
Kanske skriver mer imorrn (eller inatt om jag somnat till när jag kollade TV..)

Håll tummarna!

Imorrn (idag?) är det dags för min andra intervju! Tänk på mig kring 11.30!

19 blåmärken..

Det är resultatet efter Kristinas besök i studenternas uteliv... Jag minns inte hur ens hälften kom dit men det är väl smällar man får ta? Jag hade roligt i alla fall och skyller allt på den fina flaskan grön absinth som stod så lockande på bordet.

Leker lite...

Jag har lekt lite med Picasa och effekten "Mjuk fokus". Tycker bilderna blir så mysiga då. :-)

43401-7343401-7243401-73
43401-74