Kalasungen

Kalasungen

Min lilla gris Freja fyller ett år imorrn! Det känns helt tokigt, som ju alla föräldrar vet. HUR kan ungar växa så snabbt? Min beeebis är ingen bebis längre, hur gick det till?

Musik

Jag är lite sugen på att ladda hem lite ny musik, men DC verkar ha fått fnatt, jag kommer in på hubbarna, det är inga problem, men det funkar inte att söka nånting alls, spelar ingen roll vad jag provar att söka på, får aldrig några matchande resultat.. Jag är ju sugen på att spela musik ju! Apropå det, jag vet inte riktigt vad jag ska ladda ner sen när jag fått hem dom 2-3 skivor jag är sugen på, så vad rekommenderar ni?

Nej jag VILL INTE svara!

Om man ringer på telefonen och blir borttryckt, försöker igen och fortfarande blir borttryckt, är det inte då rätt uppenbart att personen man ringer till inte kan/vill svara för tillfället?
Tydligen inte för vissa, som efter att ha blivit borttryckta 3 gånger på hemtelefonen sedan försökte med både min och sambons mobil 2-3 gånger/mobil, när inte det funkade provade dom IGEN med hemtelefonen ytterligare 2 gånger. När jag slutligen blev less och gick med telefonen till M (det var till honom) så han kunde ringa och kolla om det var nåt krisläge eller nåt så var det tydligen inte alls särskilt viktigt.. *less*
Hallå! Vi har små barn hemma! Tänkt tanken att något av barnen kanske höll på att somna? Eller att något annat upptog tiden så man inte hade tid att svara just då? Vi HAR nummerpresentation, det räcker med att ringa en gång så ringer vi upp sen!

Tjuvlyssnat.se

"Livsmedelsbutik, Borås

(Kvinna 50+ hittar inte jästen och går fram till en anställd för att be om hjälp)

Kvinna 50+: Jäst!?
Kille 20+: Krokodil!
Kvinna 50+: Va!?! Jag vill veta var jästen står.
Kille 20+: ”Jäst!” är ingen fråga, jag trodde du ville leka. I vilket fall som helst står den i gång två."

*garvar*


Schlurp!

Schlurp

2½ timmes ren njutning för ögat och rätt många skrattattacker ovanpå det. Jag är toknöjd med kvällens biobesök!


Present

Present

Nu har jag beställt en liten present åt Freja (och åt Alma också, men hon får sitt senare, typ på sin namnsdag eller nåt). Jag är helt kär i det här halsbandet, det är så himla gulligt!


Lulviken

PICT3941
Efter gårdagens möte och överraskningskalas för Anna åkte vi med Marlene och familj till Lulviken och badade, det var jättemysigt, fast kaaaallt i vattnet (men jag doppade mig ändå). Alma och Freja plaskade på hejvilt tillsammans med Wille.

  


Kalasbild

Kalasbild

Såhär snygga var jag och Sandra på Lulekalaset förra helgen. *s*Hattarna, rosen och ormen runt min hals är rekvisita dock, vi blev fotade vid Kurirens minibuss.

Slut tvättmaskin

När jag tvättade för någon vecka sen började tvättmaskinen lukta konstigt, innan har den bara låtit konstigt. Så jag slog av den och konstaterade att den var slut. Sen har den bara stått i badrummet utan att göra nytta, det är ju inte helt lätt att frakta bort en trasig tvättmaskin utan bil, man kan ju inte gärna lasta den i cykelkärran. Nå, hur som helst så kom min mor på att brorsans kompis jobbar på Återvinningen eller vad det nu var, så hon fixade så att han och brorsan kom och hämtade maskinen igår. Tack för det. Nu har vi ingen tvättmaskin, men det får vi leva med ett tag, tur att vi har bra tvättstugor. Badrummet ser mycket större ut med ens också, så nåt positivt får man väl se med saken.
Dessutom har jag fått Kronan att komma och hämta våra fula garderober som stått och tagit upp en massa plats i hallen, så nu ser den också helt stor ut! Jag vill måla om där, och sen stoppa in en fin byrå eller en skänk eller nåt, men det får vänta några månader tills vi har lyckats spara ihop lite pengar igen. Eller, måla om skulle jag kunna göra nu, vi har kvar färg från vardagsrummet och det skulle nog bli fint i hallen också, men det känns lite jobbigt, när vi målat om tidigare så har man ju kunnat stänga om sig så inte ungarna och hunden ränner runt där, men det är ju lite svårt att stänga av en hall, vi kan ju inte gärna gå in och ut genom balkongen.

Vilka är ni?

Det är runt 10-20 pers som läser min blogg regelbundet tydligen, vilka är ni allihopa? Och hur hittade ni mig?

Dagens

DAGENS:
Klädsel: Mjukisbrallor och ett trasigt grönt linne (det är natt ju)
Frisyr: Nyklippt och fint. 
Låt: Stars are blind kanske? Bara för att jag hatar paris och kanske nästan t.o.m. gillar den där låten på nåt plan. 
Tv: CSI om jag orkar hålla mig vaken.
Vill ha: Pengar?
Tråkigaste: Inget tråkigt idag. 
Roligaste: Freja som flummade omkring på Nolia. 

SENASTE PERSON SOM:
Sov i din säng: Miika och Freja ligger där just nu.
Såg dig gråta: Minns inte. 
Fick dig att gråta: Minns inte. 
Fick dig att börja skratta: Alma som knallade omkring i pappas joggingskor.
Du gick på bio med: Miika innan F föddes.
Du gick på stan med: Sandra på Kalaset.
Skickade ett e-mail till dig: Pappa tror jag.
Skickade ett sms till dig: Miika.
Skickade ett lunarinlägg till dig: Heidi.

HAR DU NÅGONSIN:
Sagt "Jag Älskar Dig" till en pojkvän och menat det: Ja.
Bråkat med ditt husdjur: Jodå.
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nä, det tror jag inte.

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för: Att förlora mina ungar.
Vill du gifta dig: Nä, inte just nu och jag tror inte jag kommer att vilja det inom en överskdlig framtid heller.
Vem hatar du verkligen: Jag vet inte?
Varit kär: Ja, och jag är det nu.
Kör du bil: Jo.
Har du ett jobb: Ja!
Gillar du att ha folk omkring dig: För det mesta.
Är du ett hälsofreak: Inte direkt. 
Är du ensam nu: I princip, alla andra sover ju.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Ovan nämnda Paris, urdåliga Boten Anna, samt Zlatan..

FAVORIT:
Rum i huset: Vårt nymålade nyinredda vardagsrum! 
Typ av musik: Shakira (pinsamt nog).
Parfym: Ingen aning 
Månad: Augusti (iaf det här året, för det är varmt!)
Mat: Kycklingfilé
Dricka: Kåla lajt. 
Godis: Choklad och naturgodis.
Tidning: Nemi.
Film: Sagan om ringentrilogin är svårslagen.
Skådis: Johnny Depp! *dregel*.
Djur: Mini-hund.

Nolia

Mamma ville ha med mig på Nolia idag, det tyckte jag var en bra idé, så vi for. :) Vi kom dit typ en halvtimme efter dom öppnat och det var redan enorma mängder med människor, men vi fick iaf parkera rätt nära en ingång. Jag gillar att gå på mässor och marknader och sånt, alltid kul att kika på alla möjliga prylar. Jag fick mina solbrillor putsade med nåt  "mirakelmedel" och dom blev tamejfan jävligt rena och bra, fortfarande ikväll var dom rena och fina fast dom legat i min väska flera timmar medans jag jobbade. Vi smakade på en massa gott, tunnbröd, kött i olika former, friterad camembert med hjortronsylt, fudge i olia smaker (himmelskt!) och innan vi åkte köpte vi varsin lyx-tunnbrödrulle. Apgott! Jag köpte en väska, jag vill ju som ha nån bra grej att frakta prylar i, men jag lyckas aldrig hitta nåt jag trivs med mer än mina tygkassar som är rätt fula och som är jobbiga att bära när dom är fullastade, men jag tror att den här väskan blir bra. Sen ramlade vi över dammsugar-rör (spännande va?), jag har tänkt i några veckor nu tt vi borde byta ut vårt, för det är helt kört, men det blir ju som aldrig av, men nu fanns dom ju där framför näsan på mig och kostade billigt, så ett nytt rör blev det.
Sen hittade jag fina
Minna och hennes übergulliga lilla Nora och hjälpte till med sjalknyt, det såg mycket gosigt ut, varför blir bebisar stora så fort? Min bebis var helt vild halva dagen, ville ner och gå, försökte stage-diva från min rygg när hon skulle åka där, och bänglade järnet halva tiden hon satt på magen. När hon fick gå ner och gå gick hon åt fel håll hela tiden och var allmänt rätt ogosig, fast sen när hon somnade var hon rätt trevlig igen.. *s*
Efter Nolia brände vi på hemåt (mamma kör som en biltjuv) och jag tog en snabbdusch och begav mig till jobbet (Korvgubben inne i stan den här dagen, brukar vara vid Coop Arena annars) för att lära mig steka burgare, så jag inte bara står i kassan hela dagarna. Det gick bra hur som helst. Jag är lite mör i benen nu, först Nolia i typ 4 timmar, sen jobba (stå upp hela tiden typ) 4 timmar till och sen promenera hem, för min cykel är inna och blir fixad, det var nån pryl vid kedjeskyddet som lossnat eller hur det nu var. Jagskulle hämtat den idag men det hanns bara inte.
Imorgon hoppas jag på fortsatt fint väder, jag tänkte njuta av sommarens sista dagar och bege mig till Aronsbadet med ungarna och Heidi och hennes Jesper. Bara jag orkar cykla dit, mina ben är sm sagt lite slut just nu.

Lite av varje..

*Vår TV har kommit, den är så jävla bra, jag är kääär! Och så fin också, passar toppenbra på nya TV-bänken!

*Jag har fått jobb! Inget vidare spännande, jag ska jobba på Korvgubben, men det är ett jobb, med lön och trevliga arbetskompisar! Dessutom ligger det jättenära oss (1½ minut med cykel bara) och det är ett jobb!

*Freja håller på att skaffa sig 4 tänder på en gång. Alla i överkäken. Inte konstigt att hon varit lite grinig på sistone.

*Jag har klippt mig. Ska ta kort nån dag när jag känner mig lite snygg.

*Mitt körkort håller på att gå av på mitten, men handlingar för att fixa ett nytt är beställda.

*Jag måste se till att börja träna snart! Fast först vill jag komma in lite i jobbet så jag vet på ett ungefär hur jag jobbar.

*Vi är panka. Och mer cash kommer först om typ 10 dagar. Eller med lite tur så får mor skattepengarna väldigt snart så jag kan få det hon är skyldig mig, då ser det ljusare ut.

Det var nog allt jag kommer på just nu.

Kalas

Jag ska visst ge mig ut och busa ikväll. Det är lulekalaset och en fribiljett + en flaska vin som jag fick i present när jag fyllde år = första utekvällen på typ 1½ år eller så... Spännande!

Det är klippt!

Jag fick klippa Alma! Hon blev så underbart söt, det är lite skevt härå var, vår sax är visst ganska slö och jag är ingen topp-frisör direkt, men jag är ändå klart nöjd. Hon är jättefin, gullungen!

Före och efter-bilder:
 
Långt! Och jättefin kvalitet! Men vill hon vara korthårig så ska hon få vara det. :) Hon sa att hon inte vill hålla på och borsta håret varje dag, det måste man ju när det är långt och rufsar sig.

 43401-39
Och nyklippt! Som sagt, lite hackigt här och var och luggen behöver nog kortas lite till, men morsan ska komma hit på torsdag med sin braiga sax och hjälpa till.


Före bobux

Före bobux

Föregångarna till bobux typ.. :) Dom är supersöta, jag hade dom när jag var liten.

Klippning...

Ojoj, hur ska det här gå? Alma har sparat håret i flera månader, för hon ska ha långt hår har hon bestämt.. Nu sa hon helt plötsligt att hon ville klippa håret kort, som Freja. Så alldeles snart ska det klippas här, om hon inte ändrar sig förstås. Det känns lite sorgligt, men samtidigt så är det ju mycket smidigare med kort hår. Ska lägga in före-bild snart, och en efter-bild också ifall vi kommer så långt. :)

Ny TV!


Vår gamla tv är inte bara ful och stor och gammal, den håller också på att ge upp livsgnistan helt och hållet, så vi har skrapat ihop våra sparade slantar och beställt oss en
ny tv, jag hoppas vi får den snart!