egoistiskt

att välja att inte alls amma, inte ens ge sitt barn råmjölken (via flaska eller bröst), för att man tror att man inte kommer att tycka om amningen.

Trötter

Jag pysslade med min fyndade byrå till 2 på natten igår, sen blev jag upptvingad av två pigga småknott 6 timmar senare. Amningshjälpsmöte, handling på ICA Maxi och en mammig skitunge i sjalen halva kvällen. Jag är tröttast och ändå är jag inte i säng än. Dumt. Dessutom har jag träningsvärk och blåmärken på benen efter den där byrån.. Men det blir nog bra sen när den är färdigfixad.

Dagens citat: "Det är naturligt att ha blöjor på bebisar."
Jag tror någon förväxlar naturligt med normalt. Eller som min favorit Hallonpaj brukar säga -"What is common is not normal".

Syskonen

Syskonen
Måste bara visa upp mina söta gullungar. Alma fyller 3 år i februari och Freja är 4 månader.


konstigt?

vissa tycker att det är konstigt att vår 4-månaders bebis kissar och bajsar på toaletten, men reagerar inte alls när en treåring ber om att få blöja på sig för att h*n ska bajsa..

Pizzakväll

och sen film, med tillhörande mörk choklad (luxurios belgian dark chocolate, det ni!) och cola light (och kanke popcorn också). Jag får faktiskt äta pizza idag (eller, jag får väl alltid äta pizza om jag vill, men jag motpresterar gärna något så jag förtjänar den), jag har varit ute och promenerat 1½ timme och dessutom gjort ett gäng armhävningar och abslides. *chockad*
Alma sover hos sina farföräldrar.

Dagens reflektion: Är det så viktigt att ha rutiner att man inte ens kan fira nyår med sina vänner eftersom barnet absolut måste somna i sin egen säng ett visst klockslag?

Vad är vitsen?

*med att vänja en 10-månaders med napp när h*n aldrig velat ha det förut?
*med att "träna" en 6-veckorsbebis att ha barnvakt så att det "ska gå lätt sen"?
*med att skaffa barn öht när man inte är beredd att lägga ner själ och hjärta och massor av sin tid på att ta hand om det?

sparande

Nu har jag äntligen fått tummen ur och börjat spara pengar åt oss vuxna i den här familjen också och inte bara åt ungarna. Förhoppningsvis kommer vi iväg på en mysig solsemester till hösten eller så, jag längtar redan!

Ett försök..

till att skapa en blogg.
Jag vet inte riktigt vad jag kommer att skriva om, kanske om min precis påbörjade resa mot ett lättare liv, kanske om mina tankar kring barn och bebisar och hur föräldrar idag tycker och tänker, kanske om något helt annat eller om alla dessa saker.
Jag är inte världsbäst på att skriva och inte heller lovar jag att jag kommer att skriva regelbundet, men jag tänker i alla fall göra ett försök, hoppas att någon tycker att det är läsvärt.