Nytt jobb?

I måndags var jag på jobbintervju som jag väl tyckte gick sådär, men igår ringde dom och ville ha in mig på en andra intervju, och om den gick bra skulle jag typ få jobbet på direkten! Håll tummarna! garantilön på 14500:- och dessutom provision och bonusar! Jag vill tjäna peeengar!

Härlig dag!

Åh vilken underbar dag jag hade igår!
Den började väl sådär halvkul med tvättstuga från typ halv 8, men sen! :)
Jag hämtade Alma på dagis strax innan 1 och så tog vi bussen in till stan, jag hade en lista med ett gäng grejer jag ville/behövde shoppa. Tidspress var vi under också eftersom vi tänkte fara till Heidi och hälsa på kring 3-tiden.
Först gick vi till Lindex utrustade med rabattkuponger för att leta efter en tröja till mig, jag var där dagen innan också och hängde undan en bh+trosor. Jag hittade en skitfin piké-tröja som jag hade spanat på innan och sen blev jag lite tokig och kikade efter en finjacka till Alma och hittade en
underbar kappa i rosa manchester som hon så klart älskade.
Därefter gick vi upp till CO för att köpa en ny mus till datorn och hittade en helt okej för bara 69:-. Efter det siktade jag in mig på vinterskor och började på Euro Sko längst ner i Smedjan där jag nästan omgående hittade ett par sköna och snygga halvhöga bruna mockakängor som kommer funka bra till kjol också. :)
Sen ringde Lisette och tyckte att det började vara dags att gåt ill bussen, så vi tog en snabbsväng på KappAhl bara för att köpa sockar, jag älskar deras barnsockar i min storlek, dom är så himla sköna! Alma fick ett par strumpbyxor också, röda med glittriga hjärtan på.
Sen köpte vi med oss mellanmålsyoghurt och åkte till Heidi där ungarna tokbusade några timmar och vi vuxna svullade gott fika.
Klockan 6 tog vi återigen bussen in till stan, denna gång med siktet inställt på Åhlens där jag tänkte kika efter mer kläder till mig och en tröja som Miika önskar sig. Tyvärr fanns den inte i hans storlek, men jag hittade en skön svart/vit-randig vintermössa och en jättefin grå trekvartsärmad tröja till mig.
Sen började det kännas läge att åka hem, men eftersom jag lovat Alma ett besök på Max  först och bussen gick om en kvart så gjorde vi en liten kompromiss och svängde förbi Korvgubben och köpte med oss pompisar och nuggets, det godkändes av Alma, hon tyckte det var kul att få bära sin egen påse med mat också.
Ungarna var som små änglar hela dagen och knappt ett gnäll hördes, Alma var så himla duktig och gick hela tiden själv och vågade t.o.m. åka själv i rulltrapporna! Härliga dag! Jag är så nöjd, vi hade så roligt och jag fick en massa gjort!

Ekonomi...

Jag har suttit och räknat nu ikväll.. Vi är säkert fattiga med mångas ögon sett, men jag tycker ändå vi har det bra, vi kan äta den mat vi vill och göra vad vi vill (inom rimliga gränser förstås, vi kan inte sätta oss på flyget till soligare länder imorgon dag och inte om ett år heller för den delen, men det är inte så noga). Vi kan till och med spara lite pengar varje månad. Ommålningen hemma och den nya tv:n har vi betalat helt med sparade pengar. Vi har inga lån förutom på lägenheten. Det finns många med fler och bättre prylar än vi, men som i gengäld har en massa lån att betala av också.
Fast inte skulle jag tacka nej till att vara lite rikare. Skulle jag få jobbet jag har sökt nu skulle kanske min månadsinkomst dubblas om inte mer. Det är ju helt sanslöst? Vad gör man med så mycket pengar? Jävlar vad jag skulle spara några månader, sen skulle jag dra loss på jordens shoppingrunda, och inte här i Luleå, utan kanske typ i Sthlm eller så (eller för att önskedrömma ordentligt typ London)... Och fixa mer här hemma! Kanske betala nån för att slita istället för att göra det själv till och med. Det skulle vara najs.
Men tills vidare är jag faktiskt nöjd med hur vi har det nu, vi har det tillräckligt bra.
Och imorgon ska jag på stan och spendera pengar. Jag behöver nya fina tröjor och sockar och underkläder, och datorn behöver en ny mus, den vi har nu har börjat dubbelklicka och det är störigt.
Puss!

Det har snöat!


Det har snöat!
Inatt har det snöat, så nu ser det ut så här utanför vårt fönster! *jippie*

Nu måste jag..

verkligen få tummen ur och packa allt som ska med till Piteå imorgon.. Det ska bli skitkul med mässan, men det är ju en del som ska med också, hoppas jag inte glömmer nåt bara!

Jag har PoPat lite..

Ikväll var det medlemskväll på PoP, jag tänkte väl egentligen inte köpa så mycket och så blev det väl inte heller, men pengar gick det i alla fall. Ett par skittuffa 70-tals manchesterbyxor och en röd/vit-randig tröja. Båda åt Alma, känns meningslöst att köpa åt Freja, hon får ärva sen. Hade jag haft råd hade hon också fått grejer, men nu är det rätt fattigt..
Äh, jag skulle skriva mer, men nu har jag stillestånd i skallen, ska gå och lägga mig och kolla på Buffy-avsnittet jag spelade in inatt istället, den typ nanna kudden.

Ute

Vi gav oss ut i skogen en liten sväng idag, det var mysigt, men kallt.. Alma hittade blåbär och Freja fick så klart också smaka.

43401-65 


43401-64 43401-69
Alma har tagit det andra kortet, duktiga unge!

Sen kom vi hem och då hade Freja slocknat..

Såhär blev det

43401-67

Så blev byrån. :) Fin färg, fast inget jag skulle ha valt själv direkt.. Men nu är det ju faktiskt Almas rum och Almas byrå så det är klart att hon får välja själv.

Just det ja..

Det blev nya bilstolar i måndags. :) En Britax Secura och en Freeway. Dom är jättefina och hittills är jag nöjd!
Det blev även en ny byrå, fast inte till Almas rum utan till sovrummet. Vi kom fram till att det var ju svårt att hitta en "josa" byrå som ju Alma ville ha, så vi köpte en fin byrå till sovrummet istället och så fick Alma välja färg själv till att måla den byrån vi hade där innan.
  
Nybyrån, den gamla innan målning (den har knoppar högst upp också, men M hann skruva bort dom innan jag fotade), och den gamla efter första vändan färg. Det blir nog ett lager till känns det som, kanske hinner vi det imorgon innan jag ska och jobba.
Jag var på stan idag och hittade massor med fint och bra. Mjukisbyxor till Alma att ha under vinterkläderna, snygga tröjor till henne och vantar till båda ungarna, samt en skitsöt top till mig själv från reastället på Lindex barnavdelning.. Det är bra att vara kort ibland.
Någon dag när jag känner mig snygg, kanske typ på måndag när jag är nyklippt, ska jag ta kort på mig i nytröjan och min fina jeanskjol så får ni se. :)

Retro

Retro

Täckbrallorna som jag hade när jag var liten. Hittade dom i en kartong hemma hos mormor och dom passar perfekt på Freja nu. Dom är såå himla fina!

Jaja...

Jag får väl blogga lite iaf så ni inte saknar mig alldeles för mycket.. ;)
Idag hade vi möte i Öjebyn och planerade mässan, det blir nog himla kul tror jag. Alma släppte jag av hos mormor på vägen, dom lagade palt som vi sedan for och åt av, mycket mumsigt.
På vägen hem hyrde vi film,
Frostbiten. En höjdare, se den!
Imorgon blir det äntligen nya bilstolar, det blev ju inget i lördags eftersom barnens hus måste "verifiera" skiten.. jag trodde ju liksom att försäkringsbolaget redan hade fixat det med dom, men nädå, tydligen inte.. Men men. Vi har kommit fram till att ungarna får likadana stolar också, vi köpte ju en cosmic xtp till Alma för att jag fick för mig att den var större och det kändes ju sjysst att ha en stol som är bäst i test liksom. Visst är den bra, men den är skitjobbig att montera, tung att släpa på (eftersom vi inte har egen bil händer ju det ibland), den tar massor med plats i framsätet och behöver stödben i baksätet och den känns helt enkelt rätt jobbig.. Vi har ju en britax freeway också som Alma hade först och som Freja har nu och den är bra mycket smidigare att flytta omkring och när jag jämförde hur Alma sitter i båda stolarna så har hon lika mycket kvar på båda tills den är urvuxen, så det är ju bara onödigt att ha en otympligare stol om den ändå inte räcker längre. Jag kollade med snubben på barnens hus och det var ok att ta två såna istället för exakt dom stolarna vi byter in.
Imorgon ska vi även en sväng på storheden och leta rätt på en byrå eller garderob till Almas rum. Byrån hon har nu börjar dels vara för liten och dels så håller den på att falla i bitar. Jag såg en snygg på Jysk, den ser ut lite som Ikeas MALM. Den var inte hög, utan hade 2 rader med 3 lådor på varje rad, det känns ju rätt perfekt. Tänkte flytta Frejas kläder dit kanske också och desutom köpa fler förvaringsbackar (typ Elfa) på Rusta så kan jag stoppa dom i garderoben vars sjalarna är nu. Då kanske vi äntligen får plats med alla våra prylar som nu är instuvade på de mest underliga ställen. Det är fan jobbigt att inte ha tillräckligt med förvaring.

Datorfri vecka

Jag tänkte ta en vecka där jag (nästan) helt skippar datorn. Är det nåt viktigt får ni ringa. Är det inget panikviktigt så maila, jag tänkte kolla mailen någon gång ändå så att det inte blir så fullt där.


Gott te

Jag köpte ett så gott te idag på stan, det heter Rooibos ChoChiMon och innehåller bland annat av kanel och choklad. :) Det doftar gudomligt!
Häromdagen hade vi syjunta hos Lina, jag fick fler byxor sydda och dom blev superfina, bl.a. ett par i det underbara blå tyget med svarta prickar till Freja.
Åh, just det! Vi ska äntligen få nya bilstolar! Det har bara tagit försäkringsbolaget hundra år (eller runt 4 månader..) att komma fram till det! Så imorgon åker jag till Barnens Hus med dom gamla stolarna och byter ut dom mot nya! Jippie!
Ikväll blir det Hex på tv6 (hehe, det rimmar ju), hoppas det är sevärt, eller kanske inte, för det slutar först halv 1 och då tänkte ju jag sova sen någon timme.. I helgen är jag iaf ledig och kan vila upp mig, det ska bli skönt. :) Jag gillar jobbet, men det är ändå trevligt med lite chilla-tid ibland.
Nästa vecka måste jag leta rätt på någon fin byrå eller annan klädförvaring till Almas rum, den byrå hon har nu är fin men trasig, så det är ju inte så bra. Dessutom är den alldeles för liten. Det är något vi faktiskt lider viss brist på här i lägenheten, förvaringsmöjligheter. Det finns ju bara 3 garderober varav endast två är med hyllor (eller egentligen bara en, vi har elfa-backar i den andra) och där ska alltså alla våra prylar rymmas.. Inte så sannolikt... Planen är att skaffa en sideboard till v-rummet, en byrå/skänk till hallen och så kanske nåt fint att ha i sovrummet också, typ kombinerat tv-skåp/garderob, men man ska ju liksom ha råd med sånt också, just nu har vi inte det. Miika har inte fått någon FP än fastän det är nästan 2 månader sen vi skickade in ansökan.. Det är lagom kul att vänta så länge på pengar.
Nä, nu måste jag sluta, Hex börjar ju alldeles snart!

Celebert besök

Idag kom jordens just nu mest bedårande lilla bebis och hälsade på oss, med vidhängande mamma och storebror. ;)
Celebert besök
Alma och Jesper bråkade mest hela tiden, men efter någon timme när Alma ville sitta vid datorn lugnade det ner sig lite, då satt Jeppe bredvid och var rätt intresserad istället. :-) Lillfisen var sådär mysig som bara nyfödingar är och mamma Heidi är ju alltid trevlig att umgås med.
Freja blev trött, det är jobbigt att leka med stora barn ju, till sist satte jag henne på min rygg och där slocknade hon efter max 10 minuter, sen var det bara att lägga ner henne på sängen, fast hon var visst fortfarande på väg någonstans i sömnen..

Beeebis!

Beeebis!

Vi var ju och hälsade på Heidi och Jeppe och nya lillebroren häromdagen, det var så mysigt! En så liten gullgris han är! Byxorna jag sydde passade fint och Heidi blev jätteglad och det är ju så kul när man lyckas med presenter. :)

Jag utmanar

Fantasiflicka
Minna
Heidi

på nedanstående test.