Promenad och lite shopping..

Jag tog ungarna och gick på en promenad mot stan, Alma gick hela vägen själv och F satt i vagnen. Helt fantastiskt! Vi kollade när bussen hem gick och eftersom det var nästan en timme kvar passade vi på att kika in på guppi som konkat och hade utförsäljning. Det blidde en tshirt från diesel och en stentuff grön parkas åt F, jag var bara tvungen att köpa den (ni vet hur det är...)! Till A hittade jag ingenting, dels letade jag inte så noga eftersom hon har xiljoner kläder och dels var det rätt utplockat. Nåja, med 70% rabatt betalade jag bara 210:-, så det kändes som ett riktigt kap. :) Jag älskar att fynda snygga saker på rea.
När vi kommit hem gick vi genom alla vattenpölar vi kunde hitta, skitkul! Sen stannade vi på gården en stund, solen värmde så skönt och det var +10 i skuggan, över 20 i solen! Helt fantastiskt, det verar som att våren faktiskt är på väg på riktigt (peppar peppar).
På tisdag är vi bjudna på kalas och då tänkte jag faktiskt nyinviga cykelkärran ifall det är fint väder, det är ju så smidigt att ta sig iväg med den.

Ny soffa på g. :)

Efter lite letande på olika möbelvaruhus hittade vi till sist en sjysst soffa. Dessutom var den nersatt med någon tusing och vi hade kikat på den förut, så då blev valet inte jättesvårt. :) Den är GIGANTISK! Över 3 meter bred och med flyttbar divandel. Dessutom fanns den i lager så den kan levereras redan på onsdag. Den andra soffan vi gillade hade leveranstid på 10 veckor... Lite i häftigaste laget att vara utan soffa så länge..
Megasoffan. Fast vår är brun.Dessutom kom Ms ipod igår. Den är supersöt! Typ 3x3 cm stor bara och rymmer massor med musik! 10 timmars speltid kom vi fram till ryms på den ungefär. Jag är kääär och vill ha en egen typ NU! Men det lär väl inte hända. Fast vi har if lyckats få igång Ms gamla mp3-spelare så jag kan också lyssna på musik när jag är ute och går nu. Måste komponera ihop nåt bra blandat dock, för på den ryms bara 3 album...
Nyaste lilla leksaken (och den är mycket mindre i verkligheten):


Vi var och badade på G-stad också, det var trevligt, men lite kallt i vattnet tyckte iaf mamman och pappan. Nordpoolen har bättre värme och så är det ju mycket mer action där.  Men vi bubblade bubbelpool en stund innan vi gick upp och så bastade vi, då blev vi varma och goa.

Barn- och soffritt

Igår fick vi sålt soffgruppen så imorgon ska vi iväg och leta rätt på en ny soffa, och ikväll ska vi alltså lägligt ha barnfri myskväll med 2 filmer och en massa gott.. ;) Tur att vi iaf har en stor saccosäck att ligga på.
Snart ska jag lägga mig i badet och njuta av att få bada i total lugn och ro, utan ungar som tjuter utanför dörren eller kommer in och ska diskutera allt möjligt när man bara vill ligga ifred och läsa.

Sådärja

Nu är det nystädat och fint härhemma. :) Bilder på allt nytt får ni vänta på ännu längre, för nu har vi återigen ingen kamera, M:s föräldrar har tagit tillbaks den som vi lånade av dom. Ska se om jag kan skrapa ihop lite pengar när jag får lön och beställa en ny.

M vann en Ipod igår! Helt sjukt, nån web-tävling. Det ska bli spännande när den kommer!

Imorrn ska vi ha sjalträff här (gissa varför jag städar..), så på morgonen är det bullbak som gäller.

Apropå städning, varför är det sån skillnad på hur man gör? M tycker att han städat när han plockat rent från golven och dammsugit, jag tycker att det bara är en grovröjning liksom. När jag städar vill jag se till att det är fint överallt, jag röjer alla ytor från tjafs som ligger på dom, dammtorkar (inte allt, men det värsta iaf), stoppar saker på deras rätta platser osv. Så att det verkligen är fint i hela lägenheten, inte bara fritt på golvet. Sen tycker jag det är trevligt att skura golven också när jag städar (något M aldrig skulle få för sig), men det är inte alltid jag ids det...
Tyvärr är det oftast M som städar (enligt hans modell alltså), så det är alldeles för sällan det är sådär fint och undanplockat som när jag städat.

Finklädd

Vi skulle kolla på melodifestivalen med Alma, hon tyckte det verkade så spännande att hon gick och tog på sig finkläder. :)

Imorse

För en timme sen stacka Alma in huvudet i sovrummet.

-Är du hungrig Freja?
-Mm
-Kom då så ska jag göra macka åt dig.

Och så gick dom till köket tillsammans. Hon fick faktiskt i ordning en macka åt F, alldeles själv. Sötungen!


Lite nytt...

Det blev en del grejer från ikea, och nu är det mesta i ordning. krokar och skoskåp i datarummet, tavelhylla i v-rummet bakom soffan (supernajs!), vägghylla för Almas böcker i hennes rum och dito x 2 i sovrummet. Samt sänglampor, det är väl ags att pula upp såna nu, vi har ju bara bott här i 3½ år.. Dessutom har jag målat om i hallen, så nu återstår bara att montera hallmöbeln, det får väl bli typ på fredag eller lördag när jag är hemma nästa gång (idag jobbar jag till 17 och sen är det syjunta, imorrn jobbar jag 14-22, så det känns som att jag inte är hemma nästan nåt och definitvt inte på tider man kan borra och hamra på). Eller så skippar jag syjuntan och monterar ikväll istället. Det alternativet känns lite lockande faktiskt, särskilt som jag inte ens vet vad jag ska sy ikväll.
Bilder kommer nog ikväll eller om några dagar, har inte fotat nåt än, förutom den gräsliga tapeten i hallen innan målningen.